Warmtefonds Warmtefonds

Financiering

Als particulier zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van subsidies of leningen met gunstige rentetarieven.

Warmtefonds

Een renteloze lening via het Nationaal Warmtefonds. Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen. Daarom komen ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben mogelijk in aanmerking voor deze renteloze lening.

Subsidies

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) De ISDE is een subsidie van de overheid voor de aanschaf van duurzame energieproducten, waaronder zonnepanelen. De subsidie bedraagt een percentage van de investeringskosten en is afhankelijk van het type installatie en het vermogen van de panelen.

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) De SEEH is een subsidie voor energiebesparende maatregelen, waaronder zonnepanelen. De subsidie geldt voor eigenaren van een koopwoning en bedraagt een vast bedrag per woning.

Duurzaamheidheidslening

Een populaire manier om zonnepanelen te financieren is door middel van een duurzaamheidslening. Dit is een lening met een lage rente die wordt verstrekt door de gemeente of provincie. De lening is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die willen investeren in duurzame maatregelen, waaronder zonnepanelen.

Energiebespaarlening

Daarnaast kun je als particulier ook gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Dit is een lening met een lage rente die wordt verstrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds. Met deze lening kun je energiebesparende maatregelen financieren, waaronder zonnepanelen.

Zakelijk

Als zakelijke klant kun je gebruikmaken van verschillende financieringsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een lening afsluiten bij de bank of gebruikmaken van subsidies. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te leasen of te huren.

Leasen

Leasen houdt in dat je de zonnepanelen huurt en maandelijks een vast bedrag betaalt. Hierbij blijft de leverancier van de zonnepanelen eigenaar van de installatie. Bij huren huur je de zonnepanelen voor een vast bedrag per maand en ben je na afloop van de huurperiode eigenaar van de installatie.

Onze beoordeling
9.8

Winkelwagen

U heeft nog geen producten toegevoegd